İğde meyvesi nasıl yenir?

İğde direkt meyve olarak tüketilirken yaprakları ve çiçekleri haşlanarak çay şeklinde tüketilebilmektedir. İğde kaynatılıp suyu gargara olarak kullanılabilmektedir. İğde toz haline getirilerek yemeklerde ve ekmek yapımında kullanılabilir. Aynı zamanda iğde reçel olarak da tüketilebilen bir meyvedir.

İğde yemek neye iyi gelir?

* C vitamini bakımından zengin bir meyve olan iğdeyi kışın tüketmek bünyenin güçlenmesini sağlar. Soğuk algınlığına karşı vücudun korunmasına da destek olur. * Kuru iğde ve yaprağı beraber kaynatıldığında elde edilen çay, kuru öksürüğe iyi gelir. * İshal, önemli sindirim ve bağırsak problemlerinden birisidir.

Iğdenin cayi nasil yapilir?

İğde Çayı Tarifi: 2 bardak kaynayan suyun içerisine kabukları soyulan 7-8 adet iğde çekirdekleri ile birlikte atılır ve 5 dakika kaynatılır. Ilıması beklenir ve bir çay kaşığı bal eklenerek tüketilebilir.

İğde günde ne kadar yenmeli?

Günde bir avuç yemeli. İğde, elaeagnus olarak da bilinen, ağaçta yetişen küçük çekirdekli bir meyvedir.

İğde meyvesi ile ne yapılır?

Meyvesi çiğ olarak yenilen iğde, çerez olarak tüketilir. Aynı zamanda kurutulmuş veya taze iğde meyveleri şekerle kaynatılarak komposto yapılır ve soğuk içilir. Komposto dışında iğde meyvesi ezilir ve balla karıştırılarak macun yapılır. İğdenin meyveleri ve kurutulmuş çiçekleri çay yapımında kullanılır.

Saraçoğlu iğde neye iyi gelir?

İğde meyveleri belli bir süre düzenli olarak yenilirse, idrar tutamama ve idrara çıkma zorlukların yenilmesine yardımcı olurken, iğde çiçeklerinin kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmesinin egzama, öksürük ve bağırsak bozukluklarına iyi geldiği belirtildi.

Kuru Iğdeden ne yapılır?

Meyvesi çiğ olarak yenilen iğde, çerez olarak tüketilir. Aynı zamanda kurutulmuş veya taze iğde meyveleri şekerle kaynatılarak komposto yapılır ve soğuk içilir. Komposto dışında iğde meyvesi ezilir ve balla karıştırılarak macun yapılır. İğdenin meyveleri ve kurutulmuş çiçekleri çay yapımında kullanılır.

Iğde meyvesinin faydaları