Türk Kültür ve medeniyet tarihi dersi nedir?

2) Türk Kültür ve Medeniyet Tarihi Dersi Öğretim Programı, Türklerde Devlet Teşkilatı, Türklerde Toplum Yapısı, Türklerde Hukuk, Türklerde Ekonomi, Türklerde Eğitim ve Bilim, Türklerde Sanat ve Türklerde Spor başlıkları altında toplam yedi üniteden oluşmaktadır.

Türk Kültür ve medeniyet tarihi hangi sınıf kitabı?

“2021-2022 11. Sınıf Meb Yayınları Türk Kültür ve Medeniyet Tarihi Ders Kitabı Cevapları” öğrencilerin anlayacağı ve en basit-hızlı şekilde ödevlerini çözebileceği şekilde hazırlanmıştır.

Türk kültür ve medeniyeti nedir?

Türk kültürü; Anadolu, Doğu Akdeniz, Balkanlar, Sibirya, Orta Asya ve İslam kültürleri ile etkileşim içinde varlığını sürdürmekte olan zengin ve eklektik bir kültürdür. Günümüzde Selçuklu ve Osmanlı döneminde oluşmuş gelenek ve davranış kalıpları da sıklıkla sürdürülmektedir.

Medeniyet tanımı nedir?

Medeniyet, bir toplumun tüm unsurlarını yani, maddi manevi varlıklarını, düşüncelerini, bilimini, sanatını, teknolojisini, canlı türlerini ve ürünlerini kapsayan çok geniş bir ifadedir. Türklerde medeniyet uygarlık olarak geçmektedir. Bu husus Uygur Türkçesinden gelmektedir.

Kültür ve medeniyet ne demek?

Kültür bir toplumun sahip olduğu dil, din, gelenek, sanat ve hayat tarzı gibi unsurların bütünüdür. Bir başka deyişle, bir milletin tarihi boyunca meydana getirdiği maddi ve manevi değerlerin bütünüdür. Medeniyet ise gelişmiş, büyük kültür değerlerinin bütünleşmesiyle meydana gelir. Kültür milli, medeniyet evrenseldir.

Türk kültürü nelerden ve hangi kültürlerden etkilenmiştir?

Türk kültürünün ana kaynağı Orta Asya'dır, İslamiyet öncesi zamanlarda bu kültürün Çin ve Hindistan kültürlerinden etkilendiği söylenmektedir. İslamiyet'in kabulünden sonra ise daha çok Arap-İran kültürlerinden etkilenerek yeni bir kültür sentezine ulaşmıştır.

Medeniyet nedir ve özellikleri nelerdir?

Medeniyet, milletlere ait bazı kültür değerlerinin, birçok millet tarafından benimsenerek ortak duruma gelmiş bütününe verilen addır. Başka bir anlatımla, milletler arası ortak değerler seviyesine yükselen anlayış, davranış ve yaşama vasıtalarının tümüdür. Bu ortak, değerlerin kaynağı farklı kültürlerdir.

Türk kültür ve medeniyet tarihi