"Sözleşmeli Personele isteği üzerine; eşinin doğum yapması halinde iki gün, kendisinin veya çocuğunun evlenmesi, annesinin, babasının, eşinin, çocuğunun veya kardeşinin ölümü halinde ve her olay için üç gün ücretli mazeret izni verilir." Maddede mazeret izinlerinin ücretli olarak verileceği düzenlenmiştir.

Sözleşmeli öğretmenlerin doğum izni var mı?

Bilindiği gibi Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların 9'uncu maddesinin üçüncü fıkrasında; "Sözleşmeli kadın personele, doğumdan önce sekiz, doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam on altı hafta süre ile ücretli doğum izni verilir.

Sözleşmeli öğretmen doğum sonrası ücretsiz izin alabilir mi?

İlgili hükümlere göre incelediğimize göre sözleşmeli devlet memuru sözleşme haklarını gizli tutarak aylıksız izne ayrılabilir. Ücretli doğum izni bittikten sonra en geç iki yıl içinde talebi halinde tekrar görevine dönebilir.

Aday öğretmen doğum izni kullanabilir mi?

Soru: Aday memur olarak çalışmaktayken doğum yapanlar ücretsiz izin kullanabilir mi? Cevap: Aday memurlar da asil memurlar gibi 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 108. maddesinin (B) bendinde belirtilen sürelerin bitiminden itibaren yirmidört aya kadar ücretsiz izin kullanabilirler.

Sözleşmeli öğretmen ücretsiz izin alabilir mi?

Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda sözleşmeli personele ücretsiz izin verilmesine dair hüküm bulunmamaktadır.

Analık raporu nasıl girilir?

Online olarak giriş yapıldığında işverenin SGK' da kayıtlı e-mail adresine sağlık kuruluşunun raporu sisteme girdiğine ve işverenin onaylaması için beklediğine dair bilgilendirme maili gelmektedir. Raporun bitiş tarihini takip eden ayın 23'üne kadar işveren bu raporun onayını SGK sistemi üzerinden vermelidir.

Doğum izni nasıl alınır?

Doğum Raporunu Nereden Alabilirim? Doğum raporunuz, doğum yaptığınız hastane tarafından düzenlenecek ve tarafınıza verilecektir. Ayrıca e-nabız üzerinden de temin edilebilmektedir. Aile hekimleri tarafından hiçbir şekilde doğum raporu düzenlenmeyecektir.

Sözleşmeli öğretmen ücretsiz izin kaç yıl?

Hükmü yer almaktadır. Bu durumda Sözleşmeli Personel doğum sebebi ile sözleşmesi hakları saklı tutularak sözleşmesi feshedilir. Doğum izni bitiminden itibaren en geç iki yıl içinde talebi halinde tekrara istihdam edilir. Burada yer alan iki yıllık süreyi ücretsiz izin gibi görebiliriz.

Sözleşmeli öğretmen doğum izni