Mali müşavir büro açmalı mi?

“Serbest muhasebeci malî müşavirler ve yeminli malî müşavirlerin odaları ayrı ayrı kurulur. … “Her meslek mensubu mesleki faaliyetine başlamadan önce bağlı olduğu oda bilgisinde iş yeri açmak zorundadır. Ortaklık bürosu veya şirket kurulması halinde de işyeri açılması mecburidir.

Mali müşavir başka bir iş yapabilir mi?

3568 sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanununun 45. maddesine göre; SMMM'lerin unvanlarını, YMM'lerin unvan ve tasdik yetkilerini kullanmadıkları ikinci bir işte hizmet akdi ile çalışmaları mümkündür.

SMMM nasıl olunur 2021?

Mali müşavir olmak için üniversitelerin hukuk, iktisat, maliye, siyasal bilimler, muhasebe, bankacılık, işletme ve kamu yönetimi gibi bölümlerinde okumak gerekir. Mesleki yeterlilik sınavından hemen sonra adayların üç sene staj eğitimi görmesi gerekir. Eğitim ve staj sürecinin ardından ise mesleğe girilebilir.

Mali müşavirlik bürosunda ne yapılır?

Serbest muhasebeci mali müşavir görevleri şöyle:

  1. Vergi beyannameleri düzenlemek.
  2. İşletme defterleri tutmak.
  3. Muhasebe altyapısı oluşturmak.
  4. Bordro yönetimi yaparak gelir gider dengesini kontrol etmek.
  5. Mali tablo hazırlamak ve rapor çıkarmak.
  6. Özel işletme ile SGK arasındaki ilişkinin doğru, sağlıklı şekilde yürümesini sağlamak.

Mali müşavir şube açabilir mi?

1- SMMM ler kendi aralarında ortaklık bürosu veya şirket kurabilirler. 2-Meslek Mensubu olmayanlar bu şirketlere ortak olamaz. 3-Meslek mensubu olmayanlar ile şirket dışında ortaklıkta kurulmaz. 4- Kurulan şirketler başka illerde şube açabilir.

Mali müşavir şirket açabilir mi?

Mali müşavir olarak Danışmanlık şirketi ltd. 3568 sayılı yasaya göre hizmet verecek şirket kurabilir veya ortak olabilirsiniz. … 3568 sayılı yasa dışındaki faaliyetler için kurulan veya kurulacak TİCARİ şirketlere ortak olabilirsiniz.

Mali Müşavir ticaret yapabilir mi?

Ticari faaliyette bulunmama: Meslek mensupları, Türk Ticaret Kanununa göre (Tacir) veya (esnaf) sayılmalarını gerektirecek bir faaliyette bulunmazlar. Meslek mensupları kendi mesleki faaliyetleri dışında serbest meslek faaliyetinde bulunamazlar. Ticari mümessillik, ticari vekillik ve acentelik yapamazlar.

Smmm mükellef nasıl bulunur