Süt ve suyu ısıtalım parmağınız yanmayacak kadar olmalı. İçine şekeri ve mayamızı ekleyelim maya çözülene kadar el çırpıcısıyla karıştıralım. Sıvı yağı, yumurta beyazı ve tuzu ilave edelim ve tekrar karıştıralım. Kontrollü bir şekilde un ekleyelim bir elimizle de yoğuralım.Aug 4, 2017

Yumuşak poğaça hamuru nasıl yapılır?

Yumuşak poğaça yapmanın ilk kuralı yoğurduğunuz hamurun kıvamı ve 1 saat kadar dinlenmeye bırakılmasıdır. Yumuşak bir hamur yoğurursanız poğaçalarınız daha yumuşak olacaktır. Sütü ılık olarak kullanmanızda poğaçanızın yumuşak olmasını sağlayacaktır. Sütünüzün el yakmayacak bir ısıda olması yeterlidir.

Mayalı poğaça hamuru geceden yapılır mı?

Mayalı bir hamuru geceden bekletmenin temel mantığı mayalanma sürecini geciktirmek. Nasıl ki bir hamuru daha çabuk mayalandırmak için ılık bir ortamda bekletiyorsak daha geç mayalanması içinde soğuk bir ortama ihtiyacımız var. Aynı şekilde hamurda kullanacağımız sıvı malzemeleride çok fazla ısıtmamak gerekiyor.

Yaş maya ile poğaça hamuru nasıl yapılır?

Yaş Mayalı Pamuk Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yaş maya, şeker, su ve sütü genişçe bir kapta karıştırıp mayayı eritiyoruz.
  2. Üzerine sıvı yağı da ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Ben öncelikle 2 bardak un ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlıyorum. …
  4. Yumuşak ele yapışan bir hamur elde ediyoruz.
  5. Üzerini kapatıp bir saat dinlendiriyoruz.

Geceden poğaça hamuru yapılır mı?

Ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur olması gerekiyor. Hazırlanan hamurun üzeri hava almayacak şekilde kapatılıp akşamdan buzdolabına kaldırılır ve sabah hazırlanabilir.

Pofuduk poğaça hamuru nasıl yapılır?

Tepside Pofuduk Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir kasede ılık süt, maya ve şekeri karıştırın ve 5 dakika bekletin.
  2. Üzerine ılık su, sıvı yağ ve yumurta beyazını ekleyip güzelce karıştırın.
  3. Son olarak un ve tuzunu ilave edip yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun.

Kıyır poğaça hamuru nasıl yapılır?

Kıyır Poğaça Nasıl Yapılır?

  1. Kıyır poğaça yapımında; derin bir kap içine 125 gr oda sıcaklığındaki tereyağı koyun. Üzerine yarım su bardağı zeytinyağı dökün. …
  2. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazırladığınız kıyır poğaça hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. …
  3. Üzerine yumurta sarısı sürün.

Mayalı poğaça akşamdan yapılıp sabah pişirilir mi?

Ben akşam 23.00 de yoğurdum. Sabah 09.00 da poğaçalarımı hazırladım. Poğaçaları hazırlamak istediğinizde, buzdolabından çıkartın. … Fırından çıkan poğaçaların üzerini temiz bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirildikten sonra afiyetle tüketin.

Poğaça hamuru nasıl yapılır