Erik turşusu nasıl yapılır?

Yıkamış olduğunuz erikleri kavanoza sıkı bir şekilde doldurun. 1 kiloluk kavanozlara 1 yemek kaşığı kaya tuzu, 1 tatlı kaşığı şeker, yarım çay kaşığı limon tuzu, 3-4 diş sarımsak koyun üzerine 1 çay bardağı sirke ilave edin. Üzerine kaynamış olan sıcak suyu ocaktan alıp erikleri üzerine dolana kadar dökün.

Yabani erik turşusu nasıl yapılır?

Dağ erikleri yumuşayıncaya kadar epey kaynatılır. Diğer taraftan ayrı bir tencerede kaynamış suyun içerisine kuru kırmızı biberler atılarak haşlanır. Kırmızı biberler haşlanınca süzgece alınır. Tencerede kaynayan dağ erikleri iyice pişince ocaktan alınır ve soğuyuncaya kadar en az 2-3 saat dinlendirilir.

Erik turşusu var mı?

Sera Erik Turşusu, turşu sevenlerin sofralarından eksik etmeyeceği, mayhoş bir lezzete sahip. Yeşil erik sevenlere müjde! Eriği sadece mevsiminde değil, her mevsimde tüketmek için turşu halini mutlaka denemelisiniz. Mayhoş lezzeti ile et yemeklerinin yanına çok yakıştığını vurgulamak isteriz.

Kiraz turşusu nasıl yapılır?

Kiraz Turşusu Tuzlaması Nasıl Yapılır Nasıl Yapılır?

  1. Kirazları tazecik toplayın. …
  2. Güzelce yıkayın kirazları.
  3. Sapları ile birlikte kavanoza bir sıra kiraz koyun.
  4. Üzerine bir yemek kaşığı kaya tuzu gezdirin.
  5. Üzerine tekrar kiraz ve tekrar tuz koyun.Kavanoz dolsun böylece.
  6. Ertesi güne kadar bekletin.

Diş sarımsak turşusu nasıl yapılır?

Her bir kavanoza 1 tatlı kaşığı kaya tuzu veya kalın turşu tuzu. Ve çeyrek çay bardağı sirke ilave edelim. Sonra sarımsakların üzerine geçecek kadar içme suyu ilave edelim. Yeni kapakla sıkıca kapatalım. 2/3 defa ters düz yapın.

Biber turşusu nasıl yapılıyor?

Kıl Biber Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Sıcak suyun içerisine kaya tuzu, limon tuzu ve sirkeyi koyun. …
  2. Biberleri güzelce yıkayıp kurulayın ve bir kavanozun içerisine, aralarına sarımsak serperek dizin.
  3. Ardından üzerine tuzlu, sirkeli su karışımını dökün. …
  4. Turşunuzu yaklaşık 20 gün kadar bekletin.

Aug 23, 2019

Dağ erik turşusu nasıl kurulur?

Yapılışı:

  1. Turşu kuracağınız erikleri güzelce yıkayın ve süzülmeye bırakın.
  2. Erikleri turşuyu kuracağınız kavanoza sarımsak, nohut ve kişniş tohumlarıyla yerleştirin.
  3. Kaynar suya tuzu, sirkeyi, limon suyunu ve şekeri ekleyerek tuz tamamen eriyene kadar karıştırın.
  4. Turşu suyu soğuduğunda kavanoza doldurun.

Erik turşusu nefis yemek tarifleri