Bebeğiniz emekleme dönemini başarıyla tamamladı ve artık bir sonraki aşamaya geçmeyi bekliyor. Bebekler ortalama 11. aydan itibaren ilk adımlarını atmaya başlar. Sonraki aylarda yani 12-18 aylık süreç içerisinde de yürümeye adapte olduğunu görebilirsiniz. Bazı bebeklerin ilk adımlarını atması 18. ayı bulabilir.

Bebek emeklemesi için ne yapmalı?

Emeklemeyi sevdirecek yaratıcı oyunlar oynayın. Sevdiği oyuncakları etrafınıza koyun ve bebeğinizin onları uzanarak almasını sağlayın. Sevdiği oyuncağı elinizde sallayarak size doğru emeklemeye teşvik edebilirsiniz. Emekleme alıştırmalarında kat ettiği her aşamada ona gülümseyin, göz teması kurun ve konuşun.

Bebek en geç ne zaman oturur?

4. ayda çoğu bebeğin fiziksel gelişimi destekle oturabileceği bir seviyeye ulaşmış, gerekli kasları kuvvetlenmiş olur. Bu ayda bebek arkasına ve yanlarına destek koyarak oturabilir. Desteksiz oturma ise 6 ve 8. aylar arasında başlar.

Bebekler sürünmeye ne zaman başlar?

Her bebeğin gelişim seyri ve hızı farklıdır. Bebeğin emekleme çalışmaları 6. ayda başlayabileceği gibi 10. ayda da emekleme başlayabilir. Bazı bebekler emeklemeden yürümeye başlar.

Bir bebek emeklemeden yürür mü?

Bebekler emeklemeden de yürüyebilir. Emekleme gelişim testlerinde ölçüt değil. Çoğu bebek emeklemeden yürüyebiliyor. Öyle ki, yürüdükten sonra emekleyen bebekler de olabiliyor.

Bebekler neden emeklemek istemez?

Bebeğinizin kaba motor gelişimi tamamlanmamış olabilir. Yani bebeğinizin el, kol, bacak kasları ve kemikleri yeteri kadar güçlenmemiş olabilir. … Çünkü fazla kilolu bebekler hareket etmekte zorlanırlar ve zorlandıkları için emeklemeye karşı motivasyonlarını kaybederler.

Bebek nasıl kolay Emekletilir?

Bebeğinin sırt direncini geliştirmesine yardımcı ol.

  1. Bebeğin ne kadar fazla karın üstü zamanı geçirirse, o kadar erken oturabilir.
  2. Başının üzerinde renkli oyuncaklar sallayarak bebeğinin yukarı bakmasını sağlayabilirsin. …
  3. Bebeğin ileri doğru hamle yapıp kollarını dengede tutabildiği zaman emeklemek için hazır olabilir.

Bebeğin oturmaya hazır olduğunu nasıl anlarım?

İşte artık bebeğiniz kendini kaldırmaya ve öne doğru eğmeye başladıysa aslında oturmaya hazırdır. Ama genellikle baş kontrolünü sağladıktan sonra oturma pozisyonuna geçebilir. Bebeğinizi yatar pozisyonda iken ellerinden tutup çektiğinizde baş kontrolü olup olmaması oturma becerisini etkiler.

Emeklemeyen bebek ne zaman yürür