Çocuklarda tekrarlayan ateşlerin en sık nedenlerinin kulak iltihaplanmaları, boğaz ve idrar yolu enfeksiyonları olduğunu dile getiren uzmanlar; 'Bir çocuk bir yıl boyunca 7-8 defa üst solunum yolu enfeksiyonu geçirebilir. Kreş ve anaokulu döneminde bu enfeksiyon sayısı 10-12'yi bulabilir.29-Nov-2021

Sürekli ateşlenen çocuğa ne yapmalı?

Doktorunuzun önereceği ateş düşürücüleri kullanın. Çocuğunuzun normalden fazla sıvı almasına, susuz kalmamasına dikkat edin. Eğer ateş çok yüksek değilse ve çocuğunuz kendini kötü hissetmiyorsa, ilaç vermeden önce ılık bir duş (29-32 °C) aldırın.

Tekrarlayan ateş nasıl düşürülür?

* Ateşi düşmüyor veya yükseliyorsa, ılık kompres uygulayın. Bunun için bir tasa ılık su koyun. Bez ya da havluyu ıslatarak alın, koltuk altı ve kasık gibi dolaşımın çok olduğu bölgelere kompres yapın. Isınan bezleri yeniden tastaki ılık suda ıslatarak bu işlem tekrarlayın.

Tekrarlayan ateş nedir?

Genellikle 41 dereceyi bulan ateşle belirti veren ve aileleri oldukça endişelendiren periyodik ateş sendromuna, 2-5 yaş grubu çocuklarda sık rastlanıyor. Periyodik yüksek ateş sendromu en çok ağız içinde aft, boyunda şişlik ve faranjitin eşlik ettiği ateş ile belirti veriyor.

Sürekli ateş neden yükselir?

Ateşe bakteri ya da virüslerin yanı sıra pek çok başka hastalık da sebep olabilir. Vücutta meydana gelen bağışıklık sistemi cevabının hipotalamusu etkilemesi sonucu, vücut ısısı kısa süreliğine yükselir. Bu da kişilerde ateş olarak kendini gösterir.

Ateş düşmüyorsa ne yapmalı?

  1. Çocuğun bulunduğu ortam serinletilmeli, oda ısısı 21-22 derecede tutulmalıdır. …
  2. Çocuğun üzerinde hafif ve gevşek giysiler olmalı, kalın örtülerle üzeri örtülmemelidir.
  3. 3. Islak ılık bezlerle kompres yapılmalıdır. …
  4. Ateş, vücutta sıvı kaybına yol açar; bu nedenle bol ılık sıvı gıda verilmelidir.

Ateşi olan çocuğa çorap giydirilir mı?

Ateşli çocukta,ateş düşürücü ilaçların yanı sıra çocuğun giysilerinin çıkarılması,ılık duş ve fizik soğutma uygulaması ateşin düşürülmesi açısından önemlidir.Çocuğun üstünde külot ve kısa çoraplar dışında başka giysi kalmamalı,ateş düştükten sonra ise ince giysiler giydirilmelidir.

Kaç ateş tehlikeli?

Yetişkinlerde ise, ateş değeri 39, 4 C veya daha üzerindeyse doktora başvurmak gereklidir.

Bebeklerde tekrarlayan ateş nedenleri